Naar wat een uitmuntend leraar is en doet, is veel onderzoek gedaan. In dit boek bespreken de auteurs 30 baanbrekende onderzoeken naar hoe wij leren (cognitieve psychologie en onderwijswetenschappen) en lerareneffectiviteit.

Paul Kirschner

Paul Kirschner is emeritus hoogleraar Onderwijspsychologie aan de Open Universiteit, gasthoogleraar aan de Thomas More Hogeschool in België en eigenaar van kirschner-ED, een onderwijswetenschappelijk adviesbureau.

Jim Heal

Jim Heal promoveerde in Onderwijskundig Leiderschap aan de Harvard University Graduate School of Education. Hij werkt bij Deans for Impact, een Amerikaanse stichting die zich richt op het hervormen van lerarenopleidingen. Hij is ook professor of Evidence-Informed Educational Leadership aan de Academica University of Applied Sciences.

Carl Hendrick

Carl Hendrick promoveerde in de onderwijskunde aan King’s College London en heeft een aantal jaren lesgegeven, zowel in het openbaar als in het privéonderwijs. Hij is professor of Evidence-Informed Learning and Teaching aan de Academica University of Applied Sciences.

Een boek als geen ander

De wetenschap van het lesgeven

De beste artikelen

De auteurs verzamelden dé belangrijkste onderzoeken naar lesgeven.

Handzame hoofdstukken

Ieder artikel is kort en krachtig samengevat, met handige tips voor een handige toepassing.

Illustraties

Het hele boek is voorzien van prachtige illustraties van Oliver Caviglioli.

QR-codes

Meer weten over een artikel? Gebruik de handige QR-codes om bij aanvullende materialen te komen.

-Lerarenopleider?

Vraag een docenten-exemplaar aan!

Meer doen met evidence-informed didactiek in de lerarenopleiding? We sturen u graag een docentenexemplaar toe!